Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka sypana
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szarlotka sypana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-sypana26-2.jpg)
![Krok 2 - Szarlotka sypana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-sypana27-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka sypana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-sypana28-2.jpg)
![Krok 4 - Szarlotka sypana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-sypana29-2.jpg)
![Krok 5 - Szarlotka sypana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-sypana30-2.jpg)
![Krok 6 - Szarlotka sypana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-sypana31-2.jpg)
![Krok 7 - Szarlotka sypana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-sypana32-2.jpg)
Wierzch szarlotek powinien być rumiany.
Przed pokrojeniem pozostawić do lekkiego przestygnięcia, albo kroić zupełnie na zimno.
![Krok 8 - Szarlotka sypana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-sypana33-2.jpg)
jabłka | 1,5-2 kg |
mąka pszenna | 1 szkl. |
kasza manna | 1 szkl. |
cukier kryształ | 1 szkl. |
Cynamon mielony Prymat | 1-2 łyżeczki |
masło | 150-200 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: