Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z likierem miętowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szarlotka z likierem miętowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-likierem-mietowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Szarlotka z likierem miętowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-likierem-mietowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka z likierem miętowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-likierem-mietowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Szarlotka z likierem miętowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-likierem-mietowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Szarlotka z likierem miętowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-likierem-mietowym5-2.jpg)
mąka tortowa | 2 szklanki |
cukier | niepełna szklanka |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
masło | 3 łyżki |
jajko | 3 |
smietana 18% | 30 ml |
proszek do pieczenia | 1 mała łyżeczka |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
jabłka antonówki | 1 1/2 kg |
cukier | 2 łyżki |
budyń śmietankowy | 2 opakowania |
mleko 2% | 1 szklanka |
śmietanka | 1 łyżka |
likier miętowy | 3 łyżki |
woda | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: