Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowo-warzywne
Kroki postępowania
Oczyszczone mięso kroimy w niewielką kostkę.
Marynatę staropolską rozrabiamy z oliwą i zalewamy kurczaka.
Przykrywamy pojemnik i wkładamy na noc do lodówki.
Paprykę kroimy w kostkę, cukinię w półplasterki a dymkę w plasterki.
Warzywa marynujemy w oliwie wymieszanej z przyprawami.
![Krok 1 - Szaszłyki drobiowo-warzywne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szaszlyki-drobiowowarzywne2-2.jpg)
![Krok 2 - Szaszłyki drobiowo-warzywne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szaszlyki-drobiowowarzywne1-2.jpg)
Grillujemy około 25 minut od czasu do czasu przekręcając.
Najlepiej smakują z musztardą francuską.
Smacznego :)
![Krok 3 - Szaszłyki drobiowo-warzywne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szaszlyki-drobiowowarzywne0-2.jpg)