Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szczupak z sosem czosnkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1,5 kg
olej do smażenia
sól do smaku
majonez tradycyjny 5
śmietana 3
czosnek 5 ząbków
sok z cytryny 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak z sosem czosnkowym

Kroki postępowania

1
Rybę trzy razy myjemy. Kroimy na dzwonki. Następnie nacieramy solą, pozostawiamy na dwie godziny.
Krok 1 - Szczupak z sosem czosnkowym foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej. Pieprz czarny i majeranek mieszamy ze sobą. Obtaczamy dzwonki w przyprawach i smażymy na oleju.
Krok 2 - Szczupak z sosem czosnkowym foto
3
Majonez, sok cytrynowy, śmietanę, odrobinę soli i pieprzu a także pobrany i przepuszczony przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Z pergaminu robimy rurkę i wykładamy sos czosnkowy.
Krok 3 - Szczupak z sosem czosnkowym foto
4
Ryba dobrze smakuję zarówno na ciepło jak i na zimno. Na ciepło można podawać z ryżem.
Smacznego!
Krok 4 - Szczupak z sosem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.12.2012 10:34
smaczna rybka;]
meg1984 17.12.2012 20:19
szczupaka nie miałam okazji jeszcze, ale wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak