Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z jajkiem i czosnkiem
Kroki postępowania
Szpinak rozmrażamy i odlewamy, to co z niego wypłynie. Na patelnię dodajemy masło i przekładamy szpinak. Podsmażamy kilka minut po czym dodajemy przyprawy i wyciśnięty czosnek. Po kilku minutach dodajemy śmietanę i mieszamy aż się składniki ładnie połączą.
![Krok 1 - Szpinak z jajkiem i czosnkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpinak-z-jajkiem-i-czosnkiem1-2.jpg)
Na sam koniec wlewamy do szpinaku rozbełtane jajka i chwilkę podsmażamy. Na przygotowanie wystarczy dosłownie kilka minut - tylko tyle, aby składniki się ładnie ze sobą podsmażyły, a jajka ścięły.
![Krok 2 - Szpinak z jajkiem i czosnkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpinak-z-jajkiem-i-czosnkiem2-2.jpg)
Taki szpinak podaję zamiast surówki do młodych ziemniaków, mięsa i maślanki. Smacznego!
![Krok 3 - Szpinak z jajkiem i czosnkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpinak-z-jajkiem-i-czosnkiem0-2.jpg)