Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie risotto z pieczarkami, cukinią i brokułem
Kroki postępowania
Cebulę czerwoną kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na łyżeczce oliwy do momentu aż się zeszkli. Dodajemy poszatkowany lub wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
![Krok 1 - Szybkie risotto z pieczarkami, cukinią i brokułem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-risotto-z-pieczarkami-cukinia-i-brokulem1-2.jpg)
![Krok 2 - Szybkie risotto z pieczarkami, cukinią i brokułem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-risotto-z-pieczarkami-cukinia-i-brokulem2-2.jpg)
![Krok 3 - Szybkie risotto z pieczarkami, cukinią i brokułem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-risotto-z-pieczarkami-cukinia-i-brokulem3-2.jpg)
![Krok 4 - Szybkie risotto z pieczarkami, cukinią i brokułem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-risotto-z-pieczarkami-cukinia-i-brokulem4-2.jpg)
![Krok 5 - Szybkie risotto z pieczarkami, cukinią i brokułem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-risotto-z-pieczarkami-cukinia-i-brokulem5-2.jpg)
Zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy około 10 minut. Następnie dodajemy cukinię. Gotujemy pod przykryciem.
![Krok 6 - Szybkie risotto z pieczarkami, cukinią i brokułem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-risotto-z-pieczarkami-cukinia-i-brokulem6-2.jpg)
![Krok 7 - Szybkie risotto z pieczarkami, cukinią i brokułem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-risotto-z-pieczarkami-cukinia-i-brokulem7-2.jpg)
Gotujemy do momentu, aż ryż będzie miękki i warzywa też. Porcja dla 2 osób lub dla jednego głodomora. Smacznego!
![Krok 8 - Szybkie risotto z pieczarkami, cukinią i brokułem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szybkie-risotto-z-pieczarkami-cukinia-i-brokulem8-2.jpg)