Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona marynowana
- szynka pieczona na kanapkę
- prosty przepis na domową wędlinę
- jak przygotować marynatę do szynki wieprzowej
Jeśli zabieracie się za robienie szynki pieczonej w piekarniku, musicie uzbroić się w cierpliwość, ponieważ proces ten może trwać nawet kilka dni. Najpierw musicie przygotować aromatyczną marynatę do szynki wieprzowej i zanurzyć w niej mięso na ok 48 h. Sam proces pieczenia trwa ok 2 h, ale możecie mieć pewność, że stosując się do wszystkich kroków, Wasza szynka będzie soczysta i pełna smaków.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szynka pieczona marynowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-pieczona-marynowana1-2.jpg)
![Krok 2 - Szynka pieczona marynowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-pieczona-marynowana2-2.jpg)
3. Powierzchnię szynki nacieramy solą, pieprzem, papryką słodką, Kucharkiem i majerankiem.
![Krok 3 - Szynka pieczona marynowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-pieczona-marynowana3-2.jpg)
![Krok 4 - Szynka pieczona marynowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-pieczona-marynowana4-2.jpg)
Smacznego !!!
![Krok 5 - Szynka pieczona marynowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-pieczona-marynowana5-2.jpg)