Przepis i sposób przygotowania na: Tani i szybki jabłecznik
Kroki postępowania
Mąkę zagnieść z margaryną.
![Krok 1 - Tani i szybki jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tani-i-szybki-jablecznik1-2.jpg)
Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto.
![Krok 2 - Tani i szybki jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tani-i-szybki-jablecznik2-2.jpg)
![Krok 3 - Tani i szybki jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tani-i-szybki-jablecznik3-2.jpg)
Jabłka przełożyć ze słoików do miski, dodać kaszę manną i cynamon. Dokładnie wymieszać.
![Krok 4 - Tani i szybki jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tani-i-szybki-jablecznik4-2.jpg)
Tak przygotowane owoce położyć na ciasto.
![Krok 5 - Tani i szybki jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tani-i-szybki-jablecznik5-2.jpg)
Pozostałą część ciasta rozwałkować, pokroić w paski i ułożyć na jabłkach.
![Krok 6 - Tani i szybki jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tani-i-szybki-jablecznik6-2.jpg)
Z margaryny, cukru i mąki przygotować kruszonkę i posypać nią ciasto.
![Krok 7 - Tani i szybki jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tani-i-szybki-jablecznik7-2.jpg)
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 60 minut.
![Krok 8 - Tani i szybki jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tani-i-szybki-jablecznik8-2.jpg)
Gotowe ciasto podawać po przestygnięciu, gdyż gorące owoce mają luźną konsystencję.
![Krok 9 - Tani i szybki jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tani-i-szybki-jablecznik9-2.jpg)