Przepis i sposób przygotowania na: Tarta warzywna ze śledziami
Sposób przygotowania
![Krok 1 - Tarta warzywna ze śledziami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-warzywna-ze-sledziami0-2.jpg)
W między czasie obrać marchewkę i seler, pokroić w niewielką kostkę. Brokuł, marchewkę i seler ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić.
Z połowy cukinii wyciąć dekoracyjną różę, pozostałą część pokroić w kostkę.
Różyczki brokuła podzielić na mniejsze części, paprykę pokroić w kostkę a kukurydzę osączyć z zalewy.
![Krok 2 - Tarta warzywna ze śledziami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-warzywna-ze-sledziami1-2.jpg)
Lekko rumiane wyjąć z piekarnika i ostudzić.
![Krok 3 - Tarta warzywna ze śledziami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-warzywna-ze-sledziami3-2.jpg)
Na ostudzone ciasto wylać przygotowany farsz warzywny, największą tartę ozdobić wyciętą z cukinii różą.
Ponownie włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.
![Krok 4 - Tarta warzywna ze śledziami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-warzywna-ze-sledziami4-2.jpg)
Na upieczone i ostudzone tarty ułożyć dekoracyjnie koreczki ze śledzi.
Małe babeczki ozdobić na kształt żagli plasterkami żółtego sera, tworząc „tarty łódeczki”.
![Krok 5 - Tarta warzywna ze śledziami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-warzywna-ze-sledziami5-2.jpg)