Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z nadzieniem jabłkowo - wiśniowym.
Kroki postępowania
Pokrój je w drobno kostkę.
.
![Krok 1 - Tarta z nadzieniem jabłkowo - wiśniowym. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-nadzieniem-jablkowo-wisniowym.1-2.jpg)
Ciasto piecz około godziny, aż wierzch zrobi się złoto - rumiany.
Ja użyłam wiśnie mrożone i wcześniej je nieco posiekałam.
Po dorzuceniu wiśni całość dusić jeszcze około 15 minut.
Całość przełożyć na durszlak i odsączyć ( sok można wypić ).
![Krok 3 - Tarta z nadzieniem jabłkowo - wiśniowym. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-nadzieniem-jablkowo-wisniowym.2-2.jpg)
Formę do tarty wysmaruj masłem lub margaryną i wyłóż równomiernie wyrobione ciasto.
![Krok 4 - Tarta z nadzieniem jabłkowo - wiśniowym. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-nadzieniem-jablkowo-wisniowym.3-2.jpg)
Z mąki, cukru i masła przygotuj kruszonkę. Przykryj nią wierch ciasta.
Ciasto piecz około godziny, aż wierzch zrobi się złoto - rumiany.
![Krok 5 - Tarta z nadzieniem jabłkowo - wiśniowym. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-nadzieniem-jablkowo-wisniowym.4-2.jpg)