Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z truskawkami i bezą
Kroki postępowania
Do miski przekładamy: masło, mąkę, jajko, cukier puder oraz szczyptę soli.
![Krok 1 - Tarta z truskawkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-truskawkami-i-beza1-2.jpg)
Wszystkie składniki zagniatamy, formujemy kulę, którą owijamy w folię i wstawiamy na pół godziny do zamrażalnika.
![Krok 2 - Tarta z truskawkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-truskawkami-i-beza2-2.jpg)
![Krok 3 - Tarta z truskawkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-truskawkami-i-beza3-2.jpg)
Ciastem wylepiamy blachę, a następnie ciasto dziurkujemy widelcem. Truskawki myjemy, dzielimy na połówki i układamy na cieście.
![Krok 4 - Tarta z truskawkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-truskawkami-i-beza4-2.jpg)
W misce ubijamy białka na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier.
![Krok 5 - Tarta z truskawkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-truskawkami-i-beza5-2.jpg)
![Krok 6 - Tarta z truskawkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-truskawkami-i-beza6-2.jpg)
Tartę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
![Krok 7 - Tarta z truskawkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-truskawkami-i-beza7-2.jpg)
Pieczemy do momentu aż beza nabierze jasnobrązowego koloru. Smacznego!
![Krok 8 - Tarta z truskawkami i bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-truskawkami-i-beza8-2.jpg)