Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową
Kroki postępowania
Do metalowej miski należy wlać wodę i wsypać żelatynę. Gdy żelatyna napęcznieje postawić miskę z żelatyną na garnku z wodą i podgrzewać aż żelatyna się rozpuści. Dodać glukozę i mieszać aż masa zrobi się gładka, ale nie wolno zagotować.
![Krok 1 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa5-2.jpg)
Całe jajka wbić do miski, wsypać oba cukry
![Krok 6 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa6-2.jpg)
![Krok 7 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa7-2.jpg)
![Krok 8 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa8-2.jpg)
![Krok 9 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa9-2.jpg)
![Krok 10 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa10-2.jpg)
![Krok 11 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa11-2.jpg)
Przełożenie :
Krążki biszkoptowe nasączyć herbatą i położyć pierwszy na paterze lub talerzu. Połowę dżemu rozsmarować na cieście,
![Krok 12 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa12-2.jpg)
![Krok 13 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa13-2.jpg)
Białą masę rozwałkować na cienki placek podsypując cukrem pudrem lub smarując podłoże olejem.
![Krok 14 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa14-2.jpg)
![Krok 15 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa15-2.jpg)
Tak wygląda tort już po udekorowaniu.
![Krok 16 - Torcik jabłkowo - migdałowy z masą cukrową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jablkowo-migdalowy-z-masa-cukrowa16-2.jpg)