Przepis i sposób przygotowania na: Torcik Pavlova z kremem mascarpone
Kroki postępowania
![Krok 1 - Torcik Pavlova z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pavlova-z-kremem-mascarpone1-2.jpg)
![Krok 2 - Torcik Pavlova z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pavlova-z-kremem-mascarpone2-2.jpg)
Piana powinna się stać bardzo sztywna i błyszcząca. Ubijać jeszcze około 2 minuty.
![Krok 3 - Torcik Pavlova z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pavlova-z-kremem-mascarpone3-2.jpg)
![Krok 4 - Torcik Pavlova z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pavlova-z-kremem-mascarpone4-2.jpg)
Upiueczona bezę studzimy.
![Krok 5 - Torcik Pavlova z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pavlova-z-kremem-mascarpone5-2.jpg)
ubić śmietanę 30% (może być też 36 %), w trakcie ubijania dodać serek mascarpone oraz cukier waniliowy (może być tez migdałowy). Ubijamy, aż masa zesztywnieje. Utworzony krem wyłożyć na bezę, najlepiej przed samym podaniem.
![Krok 6 - Torcik Pavlova z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pavlova-z-kremem-mascarpone6-2.jpg)
Najlepiej, aby owoce te były lekkie (borówki, maliny, truskawki), aby nie opadły do środka. owoce skrapiamy sokiem z cytryny, aby zachowały świeży wygląd.
![Krok 7 - Torcik Pavlova z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pavlova-z-kremem-mascarpone7-2.jpg)