Przepis i sposób przygotowania na: Torcik serowo-ziołowy
Kroki postępowania
Oczyszczony czosnek przeciskamy przez praskę , cebulkę drobno siekamy.
![Krok 1 - Torcik serowo-ziołowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-serowo-ziolowy1-2.jpg)
Część szczypiorku i natki drobno tniemy i razem z koperkiem ,cebulką i czosnkiem dodajemy do sera. Czosnek posypujemy szczyptą soli i wszystko dokładnie mieszamy.
![Krok 2 - Torcik serowo-ziołowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-serowo-ziolowy2-2.jpg)
Tortownicę ok. 18-20 cm. lekko smarujemy margaryną i wykładamy folią.
![Krok 3 - Torcik serowo-ziołowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-serowo-ziolowy3-2.jpg)
Folię zawijamy do środka , dociskamy talerzykiem. Schładzamy kilka godzin.
Resztę szczypiorku i natki tniemy bardzo drobno.
![Krok 4 - Torcik serowo-ziołowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-serowo-ziolowy4-2.jpg)
Boki posypujemy szczypiorkiem i natką.
Dekorujemy pomidorkiem i szczypiorkiem.
![Krok 5 - Torcik serowo-ziołowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-serowo-ziolowy5-2.jpg)