Przepis i sposób przygotowania na: Torcik szpinakowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Torcik szpinakowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-szpinakowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Torcik szpinakowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-szpinakowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Torcik szpinakowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-szpinakowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Torcik szpinakowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-szpinakowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Torcik szpinakowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-szpinakowy5-2.jpg)
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 3/4 szklanki wody,
Masło utrzeć z masą kajmakową.
Na spodni krążek wyłożyć masę kajmakową.
![Krok 6 - Torcik szpinakowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-szpinakowy6-2.jpg)
Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Wlać wystudzoną ale płynną galaretkę cytrynową. Galaretkę wiśniową po ścięciu pokroić w kostkę. Blat ciasta posmarować połową masy śmietanowej. Na śmietanie rozlozyć kostki galaretki wiśniowej.Pozostałą smietaną posmarować wierzch i boki ciasta. Obsypać pokruszonym ciastem
![Krok 7 - Torcik szpinakowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-szpinakowy7-2.jpg)