Przepis i sposób przygotowania na: Tort migdałowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-migdalowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-migdalowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-migdalowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-migdalowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-migdalowy5-2.jpg)
![Krok 6 - Tort migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-migdalowy6-2.jpg)
masło | 200 g |
cukier | 1/2 szkl |
jajko | 4 szt |
mąka pszenna | 1 1/2 szkl |
mąka ziemniaczana | 1/4 szkl |
płatki migdałowe | 100 g |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mleko | 2 1/2 szkl |
żółtko jajek | 4 szt |
laska wanilii | 1 szt |
cukier | 3/4 szkl |
mąka pszenna | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
likier amaretto | 2 łyżki |
masło | 250 g |
czekolada gorzka | 50 g |
kakao do posypania | |
płatki migdałowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: