Przepis i sposób przygotowania na: Tort Tiramisu
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort Tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-tiramisu21-2.jpg)
Wystudzony biszkopt przekroić na trzy krążki.
![Krok 2 - Tort Tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-tiramisu22-2.jpg)
![Krok 3 - Tort Tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-tiramisu23-2.jpg)
Żelatynę namocz w 3 łyżeczkach zimne wody. Po upływie chwili rozpuść ją we wrzątku.
Śmietanę ubij na sztywno.
W oddzielnym naczyniu za pomocą miksera ucieraj żółtka razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie stopniowo dodając do nich serek mascarpone.
Gdy serek będzie zmiksowany na jednolitą puszystą masę przełóż do niego delikatnie bitą śmietanę i wlej żelatynę. Wymieszaj za pomocą miksera na najniższych obrotach.
Masę możesz wstawić na chwilę do lodówki/zamrażarki, aby delikatnie stężała.
![Krok 4 - Tort Tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-tiramisu24-2.jpg)
Należy odłożyć trochę masy, aby obłożyć boki tortu.
Boki tortu można wykończyć specjalnymi "ząbkami".
Wierzch posyp ciemnym kakao, a na brzegach wykonaj różyczki za pomocą szprycki.
![Krok 5 - Tort Tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-tiramisu25-2.jpg)