Przepis i sposób przygotowania na: Tort Węgierski z alkoholem
Kroki postępowania
Tortownice (25 cm) wyłożyć biszkoptem.
![Krok 1 - Tort Węgierski z alkoholem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-wegierski-z-alkocholem1-2.jpg)
Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody i schłodzić. Zastygniętą galaretkę pokroić w kosteczkę.
![Krok 2 - Tort Węgierski z alkoholem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-wegierski-z-alkocholem2-2.jpg)
Wiśnie zalać wódką (ja dałam wiśnie z nalewki) masło utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Dodać kakao, namoczoną żelatynę wiśnie spirytus. Wymieszać i dodać pokrojoną galaretkę oraz bakalie na koniec pianę z białek masę wyłożyć na biszkopt.
![Krok 3 - Tort Węgierski z alkoholem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-wegierski-z-alkocholem3-2.jpg)
Rozpuścić czekoladę.
![Krok 4 - Tort Węgierski z alkoholem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-wegierski-z-alkocholem4-2.jpg)
Polać polewą ozdobić wiśniami i wychłodzić.
![Krok 5 - Tort Węgierski z alkoholem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-wegierski-z-alkocholem5-2.jpg)
Po wychłodzeniu pokroić i częstować gości smacznego.
![Krok 6 - Tort Węgierski z alkoholem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-wegierski-z-alkocholem0-2.jpg)