Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa zebra bez pieczenia
Kroki postępowania
![Krok 1 - Truskawkowa zebra bez pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-zebra-bez-pieczenia1-2.jpg)
![Krok 2 - Truskawkowa zebra bez pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-zebra-bez-pieczenia2-2.jpg)
![Krok 3 - Truskawkowa zebra bez pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-zebra-bez-pieczenia3-2.jpg)
Otrzymaną „truskawkową zebrę” wstawiamy na około 2 godziny do lodówki, by truskawki zastygły.
![Krok 4 - Truskawkowa zebra bez pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-zebra-bez-pieczenia4-2.jpg)
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Serek mascarpone przekładamy do miski. Ucieramy go dodając stopniowo masę żółtkową. Pod koniec dodajemy ekstrakt waniliowy. Gotowy krem przekładamy do worka cukierniczego. Wyciskamy go na zastygnięte ciasto truskawowo- herbatnikowe. Całość ponownie wstawiamy do lodówki, by krem stężał. Przed podaniem ciasto posypujemy cynamonem.
![Krok 5 - Truskawkowa zebra bez pieczenia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-zebra-bez-pieczenia5-2.jpg)