Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane pieczarkami ze szpinakiem w śmietanie
Udka:
Za pomocą ostrego nożyka naciąć mięso przy kości, wytrybować udka, oprószyć przyprawą do kurczaka oraz słodką i ostrą papryką.
![Krok 1 - Udka faszerowane pieczarkami ze szpinakiem w śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-faszerowane-pieczarkami-ze-szpinakiem-w-smietanie0-2.jpg)
Obrane pieczarki pokroić w małą kostkę, dołożyć na patelnię.
Dusić do odparowania płynu.
![Krok 2 - Udka faszerowane pieczarkami ze szpinakiem w śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-faszerowane-pieczarkami-ze-szpinakiem-w-smietanie1-2.jpg)
![Krok 3 - Udka faszerowane pieczarkami ze szpinakiem w śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-faszerowane-pieczarkami-ze-szpinakiem-w-smietanie2-2.jpg)
Dusić do zgęstnięcia.
![Krok 4 - Udka faszerowane pieczarkami ze szpinakiem w śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-faszerowane-pieczarkami-ze-szpinakiem-w-smietanie3-2.jpg)
Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, piec 1 godz pod przykryciem.
20min przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę aby zarumienić udka.
![Krok 5 - Udka faszerowane pieczarkami ze szpinakiem w śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-faszerowane-pieczarkami-ze-szpinakiem-w-smietanie4-2.jpg)