Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w cieście francuskim
Kroki postępowania
Z podudzi z kurczaka ściągnąć skórę i odciąć koniec, tak aby została sama kość. Tak przygotowane mięso włożyć do miski z marynatą i dokładnie obtoczyć. Odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny.
Po tym czasie mięso z marynatą usmażyć na rozgrzanej patelni. Smażyć z każdej strony, aż mięso będzie bardzo miękkie. W razie konieczności można podlać odrobiną wody. Ściągnąć z patelni i ostudzić.
![Krok 1 - Udka z kurczaka w cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-z-kurczaka-w-ciescie-francuskim1-2.jpg)
![Krok 2 - Udka z kurczaka w cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-z-kurczaka-w-ciescie-francuskim2-2.jpg)
![Krok 3 - Udka z kurczaka w cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-z-kurczaka-w-ciescie-francuskim3-2.jpg)
![Krok 4 - Udka z kurczaka w cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-z-kurczaka-w-ciescie-francuskim4-2.jpg)