Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa w sosie
Wątróbka wieprzowa w sosie z dodatkiem papryki i ogórków kiszony. Trochę w stylu strogonowa. Papryka dodaje słodkości, kwaskowości - ogórki. Wątróbka pokrojona w paseczki smaży się szybko i danie jest gotowe w 20 minut. Będzie dobre z ziemniakami. Dla leniwych - z pieczywem:)
Wątróbka wieprzowa w sosie - krok po kroku:
Wątróbkę umyć pokroić na cieniutkie paseczki. Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę dodać do wątróbki, następnie dodać pokrojoną w zapałkę paprykę .Dodać pieprz i chwilę razem smażyć
Następnie zalać wszystko bulionem i dusić ok 15min. Ewentualnie dodać jeszcze trochę płynu jeśli odparuje.
Na koniec dodać pokrojone w półplasterki ogórki i doprawić solą czosnkową.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.