Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka z ryby

4.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Wątróbka z ryby, ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe i odżywcze, jest warta spróbowania, zwłaszcza dla miłośników owoców morza i ryb. W tym przepisie wykorzystano wątróbki z dorsza.

Składniki:

wątróbki rybne 300 dag
jabłka 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
cebula 1 sztuka
mąka 2-3 łyżki
Sól kamienna spożywcza jodowana do smaku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z ryby

Wątróbka z ryby, często nazywana po prostu "wątróbką rybną", jest jadalnym organem wewnętrznym ryb, który jest ceniony w kuchni za swój delikatny smak i bogatą teksturę. Wątróbka z ryby jest popularnym składnikiem w wielu kuchniach na całym świecie. U nas najczęściej dostępna jest świeża wątróbka z dorsza. 

Wątróbkę opłukać, posolić, natrzeć czosnkiem i obtoczyć w mące, smażyć na oleju.

Następnie pokroić cebulę i dodać do wątróbki, jabłka obrać, pokroić i dodać do wątróbki,

Przyprawić do smaku, smażyć jeszcze 10 min, podawać z puree ziemniaczanym lub na grzankach.

Wątróbka z ryby, wątróbka drobiowa, wątróbka wieprzowa i wątróbka wołowa... A jeszcze wątróbka z królika i dzika. Mamy przepisy na dania z różnych rodzajów wątróbek. Sprawdź!

Wątróbka z indyka   |   Wątróbka drobiowa   |   Wątróbka w sosie własnym   |   Wątróbka wieprzowa   |   Wątróbka smażona   |   Wątróbka z jabłkiem   |    Wątróbka gotowana   |   Kurczak nadziewany wątróbką   |   Pierogi z płuckami i wątróbką   |   Pasztet z mięsa z rosołu z wątróbką   | Wątróbka z królika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 18.07.2011 08:51
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak