Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z woka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wieprzowina z woka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieprzowina-z-woka1-2.jpg)
W miseczce połączyć sos sojowy z winem, mąką i włożyć mięso. Dokładnie wymieszać i odstawić przynajmniej na 20 minut.
![Krok 2 - Wieprzowina z woka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieprzowina-z-woka2-2.jpg)
![Krok 3 - Wieprzowina z woka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieprzowina-z-woka3-2.jpg)
![Krok 4 - Wieprzowina z woka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieprzowina-z-woka4-2.jpg)
W woku rozgrzać olej. Zamarynowane mięso smażyć przez 3 minuty na silnym ogniu. Po tym czasie odstawić na bok.
Dodać jabłka, paprykę, pieczarki i smażyć 2 minuty.
![Krok 5 - Wieprzowina z woka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieprzowina-z-woka5-2.jpg)
Wszystko wymieszać. Wlać sos i gotować ciągle mieszając, od chwili zawrzenia, na zmniejszonym ogniu jeszcze 1 minutę.
![Krok 6 - Wieprzowina z woka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieprzowina-z-woka6-2.jpg)
![Krok 7 - Wieprzowina z woka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieprzowina-z-woka7-2.jpg)