Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Włoska zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
bułka pszenna 1 szt
ser żółty starty 7 dag
śmietana 18 proc 1/2 szklanka
sól i pieprz
rosół drobiowy 6 szklanka
kostka rosołowa 1 szt
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska zupa cebulowa

Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, bułeczkę pokruszyć i włożyć do garnka z rosołem. Gotować na małym ogniu ok. 2 godziny Pod koniec gotowania dodać kostkę rosołową. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem, oregano i jeśli trzeba solą. Na każdym talerzu rozetrzeć łyżkę śmietany z odrobiną zupy, talerz dopełnić i posypać utartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak