Przepis i sposób przygotowania na: Wołowy gulasz z brukselką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wołowy gulasz z brukselką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wolowy-gulasz-z-brukselka1-2.jpg)
![Krok 2 - Wołowy gulasz z brukselką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wolowy-gulasz-z-brukselka2-2.jpg)
![Krok 3 - Wołowy gulasz z brukselką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wolowy-gulasz-z-brukselka3-2.jpg)
![Krok 4 - Wołowy gulasz z brukselką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wolowy-gulasz-z-brukselka4-2.jpg)
Na koniec, gdy wszystkie składniki są miękkie gulasz zabielamy śmietaną, zagotowujemy i ostatecznie doprawiamy do smaku.
![Krok 5 - Wołowy gulasz z brukselką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wolowy-gulasz-z-brukselka5-2.jpg)
cebula | 1 sztuka |
pieczarki | 300 gram |
wołowina | 70 dag |
białe wino | 1/2 szklanki |
bulion | 2-3 szklanki |
brukselka | 30 dag |
śmietana | 3 łyżki |
olej do smażenia | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | |
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat | |
tymianek | |
natka pietruszki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: