Przepis i sposób przygotowania na: Wyjątkowe okazje: Ciasto marchewkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wyjątkowe okazje: Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wyjatkowe-okazje-ciasto-marchewkowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Wyjątkowe okazje: Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wyjatkowe-okazje-ciasto-marchewkowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Wyjątkowe okazje: Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wyjatkowe-okazje-ciasto-marchewkowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Wyjątkowe okazje: Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wyjatkowe-okazje-ciasto-marchewkowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Wyjątkowe okazje: Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wyjatkowe-okazje-ciasto-marchewkowe5-2.jpg)
jajko | 6 szt. |
marchewka | 2 szklanki (startej) |
cukier | 250 g |
mąka pszenna | 500 g |
olej rzepakowy | 1 szklanka |
cukier wanilinowy | 15 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
cynamon Prymat | 2 łyżeczki |
kakao | 2 łyżeczki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 2 łyżeczki |
orzechy włoskie | 1 garść |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: