Przepis i sposób przygotowania na: Wyjątkowe okazje: Jeżynowy (lub malinowy) tort urodzinowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wyjątkowe okazje: Jeżynowy (lub malinowy) tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wyjatkowe-okazje-jezynowy-lub-malinowy-tort-urodzinowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Wyjątkowe okazje: Jeżynowy (lub malinowy) tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wyjatkowe-okazje-jezynowy-lub-malinowy-tort-urodzinowy2-2.jpg)
Jeżyny umyć i osuszyć. Połowę owoców przełożyć do blendera, zmiksować na purée i przetrzeć przez sitko w celu usunięcia pestek. Żelatynę zalać zimną wodą a następnie lekko podgrzać aż się rozpuści. Do żelatyny dodać resztę cukru, sok z cytryny, 1 opakowanie cukru z cynamonem i wymieszane połączyć z purée. Gdy krem zacznie gęstnieć, ubić śmietanę (pozostawić trochę do dekoracji), delikatnie połączyć z purée i wstawić do lodówki.
![Krok 3 - Wyjątkowe okazje: Jeżynowy (lub malinowy) tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wyjatkowe-okazje-jezynowy-lub-malinowy-tort-urodzinowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Wyjątkowe okazje: Jeżynowy (lub malinowy) tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wyjatkowe-okazje-jezynowy-lub-malinowy-tort-urodzinowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Wyjątkowe okazje: Jeżynowy (lub malinowy) tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wyjatkowe-okazje-jezynowy-lub-malinowy-tort-urodzinowy5-2.jpg)