Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawne ciasto drożdżowe
Kroki postępowania
Do przesianej mąki dodać drobno pokrojoną margarynę i posiekać.
Dodać rozczyn , jajko , śmietanę, sól i suszone zioła : czosnek niedżwiedzi, bazylię i suszone pomidory. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Wytrawne ciasto drożdżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawne-ciasto-drozdzowe1-2.jpg)
Dodajemy 2 pełne łyżeczki solonych pestek słonecznika.
Wyrośnięte ciasto rozklepujemy i przekładamy dowysmarowanej formy .
![Krok 2 - Wytrawne ciasto drożdżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawne-ciasto-drozdzowe2-2.jpg)
Potem delikatnie rozprowadzamy po cieście pastę wasabi.
![Krok 3 - Wytrawne ciasto drożdżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawne-ciasto-drozdzowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Wytrawne ciasto drożdżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawne-ciasto-drozdzowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Wytrawne ciasto drożdżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wytrawne-ciasto-drozdzowe5-2.jpg)