Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski drożdżowe ze szpinakiem
Kroki postępowania
Na większej patelni rozpuścić masło i przesmażyć na nim kilka minut umyty i odsączony z wody szpinak na koniec dodać czosnek pokrojony w cienkie plasterki i doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą płatków chili.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 1 cm i rozsmarować na nim przestudzony szpinak, pociąć na 3 cm szerokości paski, następnie złożyć na pół i zwinąć kilka razy.
![Krok 1 - Zawijaski drożdżowe ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-drozdzowe-ze-szpinakiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Zawijaski drożdżowe ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-drozdzowe-ze-szpinakiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Zawijaski drożdżowe ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaski-drozdzowe-ze-szpinakiem3-2.jpg)