Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żeberka z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 600 G
marchew 1 Szt
pietruszka 1 Szt
seler 1/2 Szt
por 1 Szt
sól i pieprz
ser żółty 150 G
jajko 2 Szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Polecam sos słodko pikantnym. Ser żółty można zastąpić mozzarellą.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z serem

Żeberka myjemy dzielimy na porcje wkładamy do garnka.
Marchew pietruszkę seler obieramy myjemy i dodajemy razem z porem do mięsa.
Zalewamy wodą tyle żeby przykryć wszystkie składniki doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości.
Ja użyłam szybkowaru więc zajęło mi to dosłownie chwilę.

Po ugotowaniu mięso chwilę studzimy.
Ser kroimy w dość grube paski .
Teraz najtrudniejsza czynność czyli wyjęciu kości z mięsa nie robiąc dziury .
Gdy tą czynność mamy już zrobioną to na miejsce kości wkładamy ser.

Tak przygotowane mięso doprawiamy i odkładamy na 15 min do lodówki. Następnie obtaczamy w jajku i tartej bułce najlepiej 2razy (chodzi o to aby ser podczas pieczenia nie wypłyną).

Smażymy na patelni z dwóch stron na złoto brązowy kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak