Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ziemniaki z grilla we włoskich kolorach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 5
mozarella 10 plastrów
pomidor 10 plastrów
bazylia świeża 10 listków
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z grilla we włoskich kolorach

Ziemniaki dokładnie wyszorować, przekroić na pół i ugotować na parze. Posypać solą, pieprzem i ułożyć po cienkim plasterku pomidora. Znów posypać odrobiną pieprzu, ułożyć plasterek mozzarelli i listek bazylii. Ziemniaki układać na grillu skórką do dołu i piec kilka do kilkunastu minut. Doskonale smakują z różnego rodzaju dipami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak