Przepis i sposób przygotowania na: ZŁOCISTA BABKA ZIEMNIACZANA
Kroki postępowania
![Krok 1 - ZŁOCISTA BABKA ZIEMNIACZANA foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zlocista-babka-ziemniaczana1-2.jpg)
![Krok 2 - ZŁOCISTA BABKA ZIEMNIACZANA foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zlocista-babka-ziemniaczana2-2.jpg)
![Krok 3 - ZŁOCISTA BABKA ZIEMNIACZANA foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zlocista-babka-ziemniaczana3-2.jpg)
![Krok 4 - ZŁOCISTA BABKA ZIEMNIACZANA foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zlocista-babka-ziemniaczana4-2.jpg)
![Krok 5 - ZŁOCISTA BABKA ZIEMNIACZANA foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zlocista-babka-ziemniaczana5-2.jpg)
ziemniaki | 1.5 kg. (surowe) |
cebula | 1 szt. |
ząbek czosnku | 2 szt. |
sól | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
mąka | 4 łyżki |
jaja | 2 szt. |
masło lub margaryna | 1 łyżka (roztopione) |
masło | do wysmarowania formy |
szynka dojrzewająca | 7-8 plastrów |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: