Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zupa botwinkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-botwinkowa22-2.jpg)
![Krok 2 - Zupa botwinkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-botwinkowa23-2.jpg)
![Krok 3 - Zupa botwinkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-botwinkowa24-2.jpg)
![Krok 4 - Zupa botwinkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-botwinkowa25-2.jpg)
![Krok 5 - Zupa botwinkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-botwinkowa26-2.jpg)
botwina | 600 g (buraczki i łodyżki) |
ziemniaki | 600 g |
bulion | 1,7 l |
cebula | 1 szt |
włoszczyzna | 1 pęczek |
Majeranek suszony Prymat | 2 łyżki |
śmietana 18 proc | 4 łyżki |
mąka | 3 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: