Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z indyka
Kroki postępowania
Drobiowa kostka rosołowa
½ łyżeczki kminu rzymskiego
½ łyżeczki gorczycy białej
½ łyżeczki płatków chili
Łyżeczka słodkiej papryki w proszku
½ łyżeczki suszonego tymianku
½ łyżeczki suszonego rozmarynu
½ łyżeczki suszonego majeranku
½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
3 łyżki oliwy
Do moździerza wsypujemy kmin, gorczycę, paprykę w proszku, chili, pieprz i suszone zioła. Dodajemy kostkę rosołową i wszystko dokładnie rozcieramy. Wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy
![Krok 1 - Zupa gulaszowa z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-gulaszowa-z-indyka5-2.jpg)
![Krok 2 - Zupa gulaszowa z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-gulaszowa-z-indyka6-2.jpg)
Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Możemy wcześniej obrać paprykę ze skórki, ale nie jest to konieczne.
![Krok 3 - Zupa gulaszowa z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-gulaszowa-z-indyka4-2.jpg)
![Krok 4 - Zupa gulaszowa z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-gulaszowa-z-indyka2-2.jpg)
![Krok 5 - Zupa gulaszowa z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-gulaszowa-z-indyka3-2.jpg)
![Krok 6 - Zupa gulaszowa z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-gulaszowa-z-indyka1-2.jpg)
![Krok 7 - Zupa gulaszowa z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-gulaszowa-z-indyka0-2.jpg)