Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowo-pomidorowa z ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 kg
pomidory 2 puszki
sok pomidorowy 2-3 szkl.
ryż
rosół z kurczaka 1 litr
cukier
Kucharek przyprawa do potraw
czosnek
Liść laurowy suszony Prymat 1 duży
ziele angielskie 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowo-pomidorowa z ryżem

Zagotować rosół z kurczaka, dodać obrane i pokrojone marchewki, ziele angielskie, liść laurowy oraz nieco kucharka - gotować do miękkości marchewki, wyjąć ziele i lisek.
W międzyczasie pomidory udusić na patelni, odparować, dodać wyciśnięty czosnek i zmiksować - przetrzeć przez sito wprost do zupy, dolać sok pomidorowy - całość ponownie zmiksować i doprawić do smaku.
W międzyczasie ugotować ryż i połączyć z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 29.12.2012 08:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak