Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mołdawska (Czorbe)
Kroki postępowania
Pietruszkę, marchew i cebulę cienko pokroić i podsmażyć na maśle, następnie wlać ocet i odparować.
kurczak | 40 dag |
ziemniaki | 6 szt |
marchewka | 2 szt |
pietruszka | 1 szt. |
cebula biała | 1 szt. |
mąka pszenna | 1 łyżka |
masło | 2 łyżki |
śmietana | 2 łyżki |
ocet | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: