Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty pekińskiej
Pyszny pomysł na nietypową zupę. Tym razem w roli głównej kapusta pekińska. Zupę przygotowuje się szybko i warto przygotować ją od razu na dwa dni.
- zupa z kapusty pekińskiej, z dodatkiem koperku,
- pożywna, sycąca, rozgrzewająca,
- podawaj z pajdą chleba.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zupa z kapusty pekińskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-kapusty-pekinskiej2-2.jpg)
![Krok 2 - Zupa z kapusty pekińskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-kapusty-pekinskiej3-2.jpg)
Kapustę pekińską szatkujemy i wraz ze startą marchwią i pietruszką dodajemy do reszty składników.
![Krok 3 - Zupa z kapusty pekińskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-kapusty-pekinskiej4-2.jpg)
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle - dodajemy do reszty składników.
![Krok 4 - Zupa z kapusty pekińskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-kapusty-pekinskiej5-2.jpg)
W trakcie gotowania dodajemy przyprawę Prymat do bigosu oraz pieprz i sól.
![Krok 5 - Zupa z kapusty pekińskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-kapusty-pekinskiej6-2.jpg)
Dodajemy przecier pomidorowy.
![Krok 6 - Zupa z kapusty pekińskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-kapusty-pekinskiej7-2.jpg)
Na samym końcu dodajemy posiekany drobno koperek. Smacznego!
![Krok 7 - Zupa z kapusty pekińskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-kapusty-pekinskiej8-2.jpg)