Przepis i sposób przygotowania na: Żyrafa z bitą śmietaną i bananami.
Kroki postępowania
Dodać wodę ,mąkę i olej.Dalej miksować do połączenia składników.
Białka ubić z 4 łyżkami cukru,dodać i wymieszać delikatnie łyżką.
Papier do pieczenia smarujemy olejem lub masłem i wykładamy nim blachę
35X40 cm..
4 łyżki ciasta wkładamy do woreczka.
Zawiązujemy i obcinamy jeden róg tak aby powstała mała dziurka :-)
Robimy na papierze zygzaki,tak jak na zdjęciu.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 3 minuty.
![Krok 1 - Żyrafa z bitą śmietaną i bananami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zyrafa-z-bita-smietana-i-bananami.1-2.jpg)
![Krok 2 - Żyrafa z bitą śmietaną i bananami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zyrafa-z-bita-smietana-i-bananami.2-2.jpg)
Ciemne ciasto delikatnie wylewamy na podpieczony zygzak tak aby go nie uszkodzić i wyrównujemy.
Ponownie wkładamy do piekarnika na 12-15 minut.
![Krok 3 - Żyrafa z bitą śmietaną i bananami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zyrafa-z-bita-smietana-i-bananami.3-2.jpg)
![Krok 4 - Żyrafa z bitą śmietaną i bananami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zyrafa-z-bita-smietana-i-bananami.4-2.jpg)
![Krok 5 - Żyrafa z bitą śmietaną i bananami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zyrafa-z-bita-smietana-i-bananami.5-2.jpg)
![Krok 6 - Żyrafa z bitą śmietaną i bananami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zyrafa-z-bita-smietana-i-bananami.6-2.jpg)
Banany skrapiamy sokiem z cytryny.
Kiedy ciasto wystygnie delikatnie rozwijamy,smarujemy śmietaną pozostawiając na dłuższych brzegach po 2 cm czystego ciasta.
Układamy banany.
Zwijamy delikatnie,owijamy folią i wkładamy na dwie godziny do lodówki.
Gotowe-smaczna,polecam :-)
![Krok 7 - Żyrafa z bitą śmietaną i bananami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zyrafa-z-bita-smietana-i-bananami.7-2.jpg)