Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

19.09.2015 14:09

Piekąc ciasta dajecie coś na spód blaszki np. papier do pieczenia ? Ja do ciasta nie daję ale do pierników , ciastek podkładam papier. Słyszałam również, że niektórzy dają folię aluminiową. A Wy ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Łucja1

Zadanych pytań: 347

24.09.2015 08:32

podkładam zawsze papier do pieczenia

Beata73

Zadanych pytań: 1093

24.09.2015 08:45

blachy zawsze wykładam papierem do pieczenia

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

20.09.2015 18:02

Ja daję papier do pieczenia.

Odpowiedzi (64)

gosia56

Zadanych pytań: 466

19.09.2015 14:12

blachę zawsze wykładam papierem do pieczenia a foli nie używam ;)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

19.09.2015 14:30

najczęściej blaszki smaruję masłem i wysypuję bułką tartą tylko ciasteczka i piekę na papierze do pieczenia

Margo1

Zadanych pytań: 2141

19.09.2015 14:33

Ciasta jak piekę to smaruję masłem potem bułką tartą a ciasteczka to wykładam papierem do pieczenia.

paula191919

Zadanych pytań: 54

19.09.2015 14:46

ja prawie zawsze jedynie do ciast wysmarowuje masłem i obsypuje bułką. Nigdy nie używam papieru do pieczenia.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

19.09.2015 14:47

Ją używane foli

mariuszek8

Zadanych pytań: 10

19.09.2015 15:00

zawsze podkładam papier do pieczenia

mysza75

Zadanych pytań: 96

19.09.2015 15:31

zawsze podkładam papier do pieczenia

Habibi

Zadanych pytań: 690

19.09.2015 15:32

Ja zawsze uzywam papieru do pieczenia, a dla wygody kupuję już pocięty na arkusze :) Tylko do niektórych gatunków chleba nie wykladam blaszek papierem a jedynie natluszczam i obsypuję wnętrze otrębami, mąką pełni ziarnistą czy ziarenkami :)

czarrna

Zadanych pytań: 0

19.09.2015 15:36

Ja zawsze używam papieru do pieczenia, folii nigdy.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

19.09.2015 15:40

Ja daję papier do pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak