Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

19.09.2015 14:09

Piekąc ciasta dajecie coś na spód blaszki np. papier do pieczenia ? Ja do ciasta nie daję ale do pierników , ciastek podkładam papier. Słyszałam również, że niektórzy dają folię aluminiową. A Wy ?

Odpowiedzi (64)

halina17

Zadanych pytań: 271

19.09.2015 17:55

Papierem do pieczenia wykładam blaszkę.

Lucan

Zadanych pytań: 18

19.09.2015 18:38

używam tłuszczu w spreju jesłi zależy mi by ciasto ładnie odeszło od blaszki

Róża1

Zadanych pytań: 7

19.09.2015 19:08

kiedyś używałam tłuszczu , oleju , ale teraz od pewnego czasu tylko używam papieru do pieczenia ;-)

kuchcik89

Zadanych pytań: 1

19.09.2015 19:10

ja zawsze wykładam papierem do pieczenia :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

19.09.2015 19:17

do tortownicy na blat kładę papier i wtedy ją zamykam, do silikonowych nic nie daję

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

19.09.2015 19:45

zawsze podkładam papier do pieczenia

anemon

Zadanych pytań: 163

19.09.2015 19:51

Wszystkie ciasta i bułki piekę na papierze do pieczenia, nigdy nie wykładam nim blaszek gdy piekę chleb.

gosia1988

Zadanych pytań: 526

19.09.2015 20:05

przy pieczeniu ciast blaszkę smaruję margaryną i posypuję bułką tartą, a ciasteczka piekę na papierze do pieczenia

Mniam

Zadanych pytań: 87

19.09.2015 20:35

Korzystam z papieru do pieczenia lub smaruje masłem i obsypuję bułką tartą.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

19.09.2015 21:14

Wykładam blaszkę papierem do pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak