Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

19.09.2015 14:09

Piekąc ciasta dajecie coś na spód blaszki np. papier do pieczenia ? Ja do ciasta nie daję ale do pierników , ciastek podkładam papier. Słyszałam również, że niektórzy dają folię aluminiową. A Wy ?

Odpowiedzi (64)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

20.09.2015 09:51

Papier do pieczenia stosuję do ciast pieczonych w piekarniku, czasami używam folii aluminiowej do ciast na zimno.

ilka01

Zadanych pytań: 6

20.09.2015 10:00

Zawsze daję papier do pieczenia

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

20.09.2015 10:21

ja również podkładam papier do pieczenia

paulina2157

Zadanych pytań: 17

20.09.2015 10:57

próbowałam kiedyś z folią ale ciasto źle się piecze wtedy

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

20.09.2015 10:57

Ciasta pieke w formie posmarowanej margaryna i wysypaną bułką tartą, natomiast ciasteczka zawsze pieke na papierze. Nie używam folii aluminiowej.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

20.09.2015 11:36

zawsze daję papier do pieczenia

Saga123

Zadanych pytań: 0

20.09.2015 11:40

do niedawna używałam papieru do pieczenia, ale ostatnio przestałam, bo znalazłam w sklepie silikonowy papier do pieczenia, który jest wielokrotnego użytku. Muszę powiedzieć, że jestem z niego bardzo zadowolona.

Futka

Zadanych pytań: 2

20.09.2015 11:51

Ja do pieczenia używam papieru :)

ania2610

Zadanych pytań: 4

20.09.2015 12:05

do wszystkich ciast ucieranych używam papieru do pieczenia, zwłaszcza do biszkoptów, dzięki temu nie są przesuszone, ciasto nie przywiera, a papier idealnie odchodzi

Madzai

Zadanych pytań: 7

20.09.2015 12:07

Zawsze daję papier, chyba że piekę w foremce silikonowej, która jest moim odkryciem stulecia ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak