Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

19.09.2015 14:09

Piekąc ciasta dajecie coś na spód blaszki np. papier do pieczenia ? Ja do ciasta nie daję ale do pierników , ciastek podkładam papier. Słyszałam również, że niektórzy dają folię aluminiową. A Wy ?

Odpowiedzi (64)

tomek18

Zadanych pytań: 706

23.09.2015 17:20

daję papier folia się "zdziera" przy krojeniu ciasta co nie wygląda fajnie

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

24.09.2015 10:01

do pieczenia używam wyłącznie papier

Ola1984

Zadanych pytań: 295

26.09.2015 15:50

Do klasycznych blaszek bez powłoki non-stick daję papier do pieczenia, nie daję do form silikonowych i tych ze szklanym dnem. Ciasteczka także piekę zawsze na blaszce wyłożonej papierem.

MAR3STA

Zadanych pytań: 1541

22.07.2016 22:11

również daję papier do pieczenia. Dawniej używałam folię ale papier jest lepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak