Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

19.09.2015 14:09

Piekąc ciasta dajecie coś na spód blaszki np. papier do pieczenia ? Ja do ciasta nie daję ale do pierników , ciastek podkładam papier. Słyszałam również, że niektórzy dają folię aluminiową. A Wy ?

Odpowiedzi (64)

Ola1young

Zadanych pytań: 7

20.09.2015 12:48

blaszkę wykładamy papierem do pieczenia

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

20.09.2015 18:02

Ja daję papier do pieczenia.

Klausia

Zadanych pytań: 251

20.09.2015 18:08

Ostatnio zawsze papier do pieczenia oprócz kruchych spodów.

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

20.09.2015 22:27

Do ciast, ciasteczek zawsze używam papieru do pieczenia!

Damiano

Zadanych pytań: 0

21.09.2015 08:47

ja daję papier do pieczenia

magda1976

Zadanych pytań: 1

21.09.2015 14:08

Zawsze daję papier do pieczenia, bez względu jakie to jest ciasto. Bez problemu można wyciągnąć wtedy całe ciasto z blaszki.

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

21.09.2015 20:12

zawsze używam papier do pieczenia

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

21.09.2015 22:45

zawsze daję papier do pieczenia

patryska76

Zadanych pytań: 24

21.09.2015 23:39

Zazwyczaj używam specjalnego pergaminu/ papieru do pieczenia, chyba że piekę na blaszce ze specjalną powłoką nieprzywieralną to wtedy smaruję tylko masłem lub margaryną.

kasiaw

Zadanych pytań: 470

22.09.2015 12:46

ja zawsze wykładam blaszkę papierem do pieczenia chyba że robię jakieś ciasto w okrągłej blaszce wtedy smaruję masłem i obsypuję bułka tartą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak