Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

19.09.2015 14:09

Piekąc ciasta dajecie coś na spód blaszki np. papier do pieczenia ? Ja do ciasta nie daję ale do pierników , ciastek podkładam papier. Słyszałam również, że niektórzy dają folię aluminiową. A Wy ?

Odpowiedzi (64)

bietka

Zadanych pytań: 563

19.09.2015 15:43

ja daję papier do pieczenia, folii jeszcze nigdy nie dawałam

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

19.09.2015 15:45

Folii nie używam, zawsze papier do pieczenia chyba że forma silikonowa to niczym nie wykładam :)

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

19.09.2015 15:49

U mnie folia aluminiowa nie, papier jest w blaszce niemal zawsze. Do wszystkich ciast, w tym serników. Jedynie do biszkoptów wykładam sam spód, a boki nie. Nawet jak piekę ziemniaki w cząstkach czy na frytki to wykładam brytfannę od piekarnika papierem do pieczenia - jest to sposób na dłuższe jej zachowanie w czystości i żywotność :)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

19.09.2015 15:55

zwykle używam papieru, a jak go nie mi zabraknie to starej metody używam z masłem i bułką tartą , na folii nie piekłam

Renata9

Zadanych pytań: 329

19.09.2015 16:07

Zawsze używam papier do pieczenia.

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

19.09.2015 16:41

Do pieczenia ciast używam zawsze papieru, nigdy folii aluminiowej.

Jumper123

Zadanych pytań: 24

19.09.2015 16:45

podkładam papier do pieczenia

Justi2401

Zadanych pytań: 10

19.09.2015 17:00

Ja używam papieru, lub smaruję tłuszczem i wysypuję bułką tartą lub kaszą manną. Folii aluminiowej nie używam, chyba, że wierzch ciasta się przypieka, środek jeszcze surowy, wtedy przykrywam wierzch folią :)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

19.09.2015 17:02

zawsze wykładam papierem do pieczenia

pestka

Zadanych pytań: 424

19.09.2015 17:37

zawsze blachę wykładam papierem do pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak