![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XIV: Wołowina po indyjsku, odc. 33](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xiv-wolowina-po-indyjsku-odc-330-3.jpg)
W dzisiejszym odcinku programu Doradca Smaku, Robert Sowa przygotował wołowinę po indyjsku z warzywami i chlebkiem pita.
Wołowina po indyjsku, w wykonaniu Roberta Sowy, swój oryginalny smak zawdzięcza przyprawom charakterystycznym dla kuchni indyjskiej oraz dodatkom takim jak wiórki kokosowe i prażone orzechy nerkowca.
Pikantny smak to zasługa papryczki chilli oraz musztardy rosyjskiej, której nasz kucharz użył do macerowania mięsa. Warzywa natomiast nadały potrawie zarówno smaku jak i uatrakcyjniły ją kolorystycznie.
Skorzystajcie z przepisy na tą pyszną potrawę:
>> Wołowina po indyjsku <<
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: