Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z awokado i czosnkiem marynowanym
Ten Przepis idealnie sprawdzi się na śniadaniowym stole, ale też jako przekąska na domówkę. Zaufaj mi Twoi goście będą zachwyceni jej SMAKiem.
Przygotowanie pasty jajecznej z czosnkiem marynowanym
Ugotować jajka (gotować 7 minut od wrzątku, następnie szybko zalać zimną wodą i ostudzić). Obrać ze skorupek, posiekać w kosteczkę i włożyć do miseczki. Czosnek rozkroić wzdłuż na połówki.
Awokado rozkroić na pół miąższ naciąć w kostkę i wyciągnąć łyżką. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać razem z czosnkiem. Dołożyć jajka, wymieszać i doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Dodać oliwę, kolendrę i natkę. Wymieszać (część pasty można rozgnieść widelcem). Podawać od razu na pieczywie lub w salaterce z pieczywem obok. Można udekorować zielonymi listkami.