![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku X: Królik w sosie musztardowo-śmietankowym, odc. 23](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-x-krolik-w-sosie-musztardowo-smietankowym-odc-231-3.jpg)
W kuchni francuskiej królika je się przez cały rok. Sos musztardowo-śmietankowy to jedna z wielu propozycji podania tego pysznego mięsa.
Jeśli mowa o kuchni francuskiej to oczywiście nie może zabraknąć masła ani wina. Poza nimi mamy także czosnek, marchewkę, cebule-szalotki i sos sojowy. Do smaku: tymianek, kurkuma, gałka muszkatołowa oraz gałązka natki pietruszki dla ozdoby. Szczegółowy przepis znajdziecie TUTAJ.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: