![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku X: Risotto z portobello i parmezanem, odc. 15](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-x-risotto-z-portobello-i-parmezanem-odc-151-3.jpg)
Dziś w Doradcy Smaku kuchnia włoska! Chef Robert Sowa zademonstrował jak przygotować typowo włoskie risotto z pieczarkami portobello i parmezanem.
By przygotować prawdziwe, włoskie risotto pamiętajmy by użyć właściwego rodzaju ryżu. Włosi w tym celu używają ryżu arborio. Podczas gotowania kilka razy dolewamy rosół, który na bieżąco wsiąka w ryż oraz kilkukrotnie dodajemy masło, które całemu daniu zapewni gładką, kremową konsystencję. Dokładny przepis dostępny TUTAJ.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: