![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XI: Kapuśniak po węgiersku, odc. 3](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xi-kapusniak-po-wegiersku-odc-31-3.jpg)
Dzisiaj – wyprawa na Węgry. Kapuśniak po węgiersku – bliski krewniak polskiej kwaśnicy. Lubicie takie aromatyczne i sycące zupy? Jeśli tak, zapraszam Was do oglądania tego odcinka i wykonania tego przepisu.
W tej zupie znajdziecie kapustę kiszoną, paprykę, cebulę, boczek, kiełbasę, kminek i słodką paprykę węgierską, która nadaje daniu kolor i aromat. Taki kapuśniak będzie idealny na chłodny jesienny wieczór lub kolację.
Pod tym linkiem znajdziecie przepis na tę pyszną zupę.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: